Reistips

Verrassend Brussel, 10 tips!

Brussel is een wereldstad met toeristische hotspots die wereldwijd bekend zijn. Daarover lees je alles in een ander artikel over mijn ideale wandeling door Brussel. Hier vind je onder de noemer ‘verrassend Brussel’ een lijst met 10 tips die net iets minder bekend zijn. Veel plezier!

 

1. WIELS

Een centrum voor hedendaagse kunst bezoeken is niet m’n wekelijkse bezigheid. Toen ik voor een opdracht WIELS bezocht, was ik aangenaam verrast. Een oude brouwerij is geslaagd omgetoverd tot kunstencentrum.

2. Toukoul

De Ethiopische keuken. Ik denk dat maar weinig mensen zich er iets bij kunnen voorstellen. De ervaring was super. We kregen een groot bord met verschillende ‘stoofpotjes’ en apart bord met een soort van pannenkoek. Ik weet wel nog altijd niet héél precies wat ik at. Wat ik wel weet is dat het lekker was. Pittig, maar lekker.

3. Dudenpark

Voetbalfans weten dat hier het stadion van Union Saint-Gilloise ligt. Dit prachtige park ligt tegen één van de Brusselse heuvels aan. De hoogteverschillen in het park maken het er mooi wandelen. Tussen de bomen en chillende Narafi-studenten door, vang je soms glimen van downtown Brussel op.

4. De mond van de Wetstraat

Vervloekt door autopendelaars en groenstemmers, die Wetstraat. Een van de drukste straten van Brussel. Bij metrostation Schumann heb je een mooi zicht op het verkeer in de Wetstraat. In de verte zie je ook de bekende muurschildering met het opschrift ‘The Future is Europe”.

Kijk ook eens achter je, want daar staat nummer 5 al te wachten.

 

Wetstraat Brussel

 

5. Triomfboog

Toch wel een gekend monument in Brussel.  Ik bezocht de triomfboog die in het Jubelpark ligt pas afgelopen jaar voor het eerst.

 

Uitzicht op Brussel

 

6. Bright Brussels Festival

Een fantastisch lichtevenement met internationale allures. Op een belevingsparcours van enkele kilometers worden enerzijds gebouwen prachtig uitgelicht. Anderzijds zijn er ook moderne interactieve lichtinstallaties zoals een tunnel van licht of spotlights die je voetstappen volgen. Op een nieuwe datum is het jammer genoeg nog even wachten. (Lees verder onder de foto.)

 

 

7. Ballekes

No balls, no glory. Ik noem het geen hoogstaande keuken, maar wel een zeer degelijke, snelle en vooral Belgische hap. In de 3 hippe vestigingen kan je van traditionele ‘ballekes’ smullen.

8. Skatepark Bij Brussel-Kapellekerk

Na een lange wandeling kwamen we per toeval uit bij een klein skatepark nabij station Brussel-Kapel. De ondergaande zon maakte er een setting à la West Coast USA van. Aangenaam zitten op zo’n bruisende locatie.

 

Skatepark in Brussel

 

9. Europese wijk en Leopoldspark

“The Future is Europe”, zoals ik al zij. Daar valt over te discussiëren. Maar laten we dat niet doen. Feit is dat de Europese gebouwen knappe staaltjes moderne architectuur zijn. Het Europees Parlement is trouwens ook te bezoeken. Achter de Europese wijk ligt het mooie Leopoldspark. (Lees verder onder de foto.)

 

 

10. Nuetnigenough

Omdat ik nooit genoeg krijg van eten. Op afgebladderde tafels eet je Belgische klassiekers met aangepast bier. Ik ging voor de varkenswangetjes op schoonmoeders wijze! Uit de talrijke bieren op de kaart is het moeilijk kiezen.

 

 

Welke verassende Brusselse tips heb jij nog?

 

Meer binnenlandse reistips?
De ultieme lijst voor een Belgische staycation

Onze 11 ‘lockdownwandelingen’ met baby

De Belgische bucket list

De perfecte wandeling door Brussel (5,4 kilometer)

2 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *