Skopje, Alexander de grote, Macedonia Square
Europa,  Reisschema's

Reisschema Balkan: van Ljubljana naar Athene (19d)

In het voorjaar van 2014 reisde ik van de Sloveense hoofdstad Ljubljana naar de Griekse hoofdstad Athene. Dit was het reisschema door de Balkan.

Slovenië

Dag 1
Verplaatsing naar Ljubljana. Ik deed dit vanuit Charleroi met WizzAir voor 30 euro. Tussen de luchthaven van Ljubljana en het station van Ljubljana rijden geregeld pendelbusjes voor 9 euro.

Dag 2
Een volledige dag om het gezellige centrum van Ljubljana en Ljubljanski Grad te ontdekken. Bekijk hier een fotoreeks van Ljubljana.

Dag 3
Ik deed een daguitstapje met de trein naar de grotten van Postojna. Een retourtje zou een dikke 10 euro moeten kosten. Ook een uitstap naar het meer van Bled is een mogelijkheid.

Kroatië

Dag 4
Verplaatsing met de trein van Ljubljana naar Zagreb. De rit duurt zonder vertraging een dikke 2 uur en kost 16,4 euro.

Dag 5 en 6
Twee volledige dagen om Zagreb te bezoeken.

Dag 7
Daguitstap naar de meren van Plitvice.

Om de paar uur rijden er bussen van Zagreb naar Plitvice. Op de terugweg zijn er ook regelmatig taxi’s. De taxi’s kosten evenveel als de bussen, maar doen er wat minder lang over.

Servië

Dag 8
De laatste momenten in Zagreb en de verplaatsing van Zagreb naar Belgrado. De trein van Zagreb naar Belgrado kost een kleine 25 euro. De trein komt ’s avonds redelijk laat aan in de Servische hoofdstad.

Dag 9
Een volledige dag in Belgrado. Een goede overnachtingstip is Hedonist Hostel. Een laidback hostel, zoals ze dat dan noemen.

Dag 10
Een tweede volledige dag in Belgrado. Bekijk hier een fotoreeks van mijn twee dagen in Belgrado. ’s Avonds vertrekt de nachttrein naar Skopje.

Noord-Macedonië

Dag 11
’s Ochtends vroeg komt de nachttrein aan in Skopje. Je hebt meteen een volledige dag in de Macedonische hoofdstad.

Dag 12
Tijd voor de beklimming van Mount Vodno en voor de rest van Skopje. Ook een uitstap naar de Matka Canyon is een mogelijkheid.

Griekenland

Dag 13
’s Ochtends vroeg vertrekt de trein voor 12,2 euro naar Thessaloniki. Een namiddag is net genoeg om de hoogtepunten van Thessaloniki te bezoeken.

Dag 14
Verplaatsing van Thessaloniki naar Athene met de trein. Een ticket kost 15,2 euro.

Dag 15 tot en met 18
Enkele dagen om Athene en omstreken te bezoeken. De Akropolis, de vele musea, het Syntagmaplein, noem maar op.

Ook uitstappen naar andere hoogtepunten van Griekenland zijn mogelijk: De tempel van Sounion, Nafplion, Mycene en Epidaurus. Met de auto is het zelfs op één dag te doen.

Het verblijf is volledig via Couchsurfing geregeld, bij 2 Griekse hosts.

Dag 19
Terug huiswaarts vanuit Athene. Ik vloog met Brussels Airlines van Athene naar Zaventem.

Benieuwd naar mijn andere reisschema’s?

13 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *