Death Valley
Noord-Amerika,  Reisschema's

Reisschema: Roadtrip USA (20 dagen)

Een roadtrip door de Verenigde Staten behoort absoluut tot de droomreizen. Op 20 dagen tijd legden we zo’n 5.000 kilometer af door 4 verschillende staten. Dit was het reisschema van een roadtrip in de USA.

Dag 1 Düsseldorf – LA

Vlucht van Düsseldorf naar Los Angeles met tussen stop in Parijs. Na landing in LA rijden we in onze Chevy Traverse nog 2 uur naar Ventura Beach, waar we overnachten in Motel 6. De eerste burger is meteen een feit.

Dag 2: Ventura Beach – San Simeon

Een relatief korte autodag om te beginnen. Lunchbreak op onze kampeerstoeletjes in Santa Barbara. Zonsondergang pikken we mee in Cambria, net buiten San Simeon. Overnachting opnieuw in een Motel 6.

Dag 3: San Simeon – San Francisco

Normaal loopt onze route door de Big Sur, maar dit was helaas niet mogelijk door een aardverschuiving. We passeren wel nog bij Ragged Point, de Salmon Creek Falls en een troep zeeleeuwen, -olifanten of iets dergelijk. Overnachten in San Francisco doen we in Rodeway Inn, aan de Stille Oceaan. ’s Avonds gaan we voor Vietnamees bij Thanh Long.

Dag 4 & 5: San Francisco

Onze eerste kennismaking met een Amerikaanse grootstad. De hoogtepunten zijn gekend: de Golden Gate Bridge, Alcatraz en Alamo Square.

 

 

Dag 6: San Francisco – Yosemite

Autodagje naar het park dat vooral bekend is van El Capitan en Glacier Point. Onderweg eten we met een prachtig uitzicht bij Priest Station Café. We verblijven in een hutje zo’n uurtje buiten het park, volledig afgesloten van de bewoonde en digitale wereld, maar wel met een kampvuur en pintjes.

Dag 7: Yosemite

We beginnen vroeg aan een stevige wandeling van beneden in het dal helemaal naar Glacier Point. Door een bosbrand is de autoweg naar Glacier Point afgesloten, boven is het lekker rustig dus.

Dag 8: Yosemite – Sequoia

We verlaten Yosemite voor een ander park: Sequoia. We komen in de late namiddag aan in het park, maar gaan toch nog het park in. Resultaat: een memorabele avondrit over onverlichte kronkelwegen. Slapen doen we in The River Inn in Three Rivers

Dag 9: Sequoia – Death Valley

Met 48 graden de warmste dag van de reis, maar toch een regenbui en wat onweer gehad. Typisch Belgisch. We verblijven in Atomic Inn (uitgebaat door een alienfreak) in Beatty, een oer-Amerikaans stadje met de beste ontbijtzaak ooit.

Dag 10: Death Valley – Hoover Dam – Las Vegas

Na het reeds besproken ontbijt is het tijd om naar Vegas te gaan. Inclusief tussenstop bij de bekende Hoover Dam. Las Vegas verrast ons in positieve zin: met winst verlaten we het casino en duiken we een limo in.

Dag 11: Las Vegas – Hurricane

Katerdag in een tophotel: Wingate by Wyndham in Hurricane.

 

 

Dag 12: Zion NP

Perfect uitgerust, dus klaar voor weer een stevige wandeling. Zion is, eigenlijk zoals alle parken van de reis, niet te missen. Ik heb geen wandelschoenen bij, dus pas voor levensgevaarlijke wandeling naar Angel’s Landing. ’s Avonds rijden we door naar Panguitch. Ijskoud daar! Overnachting bij Blue Pine Motel.

Dag 13: Bryce Canyon

Met 2.800 meter is Bryce Canyon letterlijk het hoogtepunt van onze reis. Zeker de moeite, maar het blijft wel minder hangen dan de andere parken. Het avondmaal blijft wel hangen: heerlijke ribbetjes bij The Cowboy’s Smokehouse in Panguitch.

Dag 14: Bryce Canyon – Horseshoe Bend – Monument Valley

De hoge verwachtingen worden ingelost: Monument Valley is prachtig! We slapen in een amateuristisch tipidorp met een schitterend uitzicht. Leuke tussendoortjes op de weg naar Monument Valley: de Horseshoebend en Lake Powell!

Dag 15: Monument Valley – Flagstaff

Autodag richting Flagstaff, de uitvalsbasis om de Grand Canyon te bezoeken. Verblijf in Hotel Aspen Flagstaff, in een appartement inclusief -bescheiden- bubbelbad. Hier is het tijd voor sushi bij Karma Sushi.

Dag 16: Grand Canyon

Bucket list: check!

 

 

Dag 17: Flagstaff – LA

Toegegeven: een lange en saaie autorit. Netflix en een stukje over de Route 66 zorgen voor animo. Het verblijf in LA is in The Venice Beach Hostel. Het avondmaal is weer Aziatisch. Deze keer bij Thai Dishes.

Dag 18 & 19: LA

Hollywood, Venice Beach, Griffith Observatory. Het enige wat we missen zijn filmsterren. We moeten het doen met enkele plaatselijke straatmuzikanten.

Dag 20: LA – Düsseldorf

Na zo’n 5.000 kilometer in onze Chevy Traverse is het tijd om op het vliegtuig te stappen. Via Amsterdam vliegen we terug naar Düsseldorf.

 


 

Bekijk ook mijn andere reisschema’s van langere reizen:

Éen Reactie

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *