Reisschema's,  Zuid-Amerika

Reisschema: Peru & Bolivia (27d)

Wanneer je 4 weken naar Peru en Bolivia gaat zijn er honderden mogelijke reisroutes. Dit is het reisschema van onze reis in Peru en Bolivia. Een allesomvattende reis met de hoogtepunten van beide landen.

PERU

Dag 1
Vlucht van Brussel naar Lima met tussenstops in Londen en Miami. Overnachting in Hotel Santa Rosa, op 100 meter van Plaza Mayor.

Dag 2
Een volledige dag in het centrum van Lima. Meer is echt niet nodig om het centrum van de Peruviaanse hoofdstad te bezoeken.

Dag 3
Ochtendvlucht van Lima naar Cusco en een eerste kennismaking met de UNESCO-stad. Verblijf in Milhouse Hostel: een hemel voor backpackers.

Dag 4 +5
De rest van het bezoek aan Cuzco. Onder meer op het programma: Mercado San Pedro, Plaza de Armas en Catedral del Cusco.

Dag 6 – 9
Wandelen geblazen tijdens de Salkantay Trek. Een avontuurlijker alternatief voor de Inca Trail. De eerste 3 dagen bestaan vooral uit wandelen. Wij kozen voor de vierdaagse trektocht met op de laatste dag Machu Picchu. Ook een vijfdaagse is mogelijk.

Dag 10
Rustdag op een terrasje in Cusco. Een terrasje dat een absolute aanrader is, is dat van Limbus Restobar. ’s Avonds springen we op de nachtbus naar Puno, de grootste stad aan het Titicacameer.

Dag 11
Voormiddag in Puno. In de namiddag een excursie naar de archeologische site Sillustani. Verblijf in Posada Don Giorgio.

Dag 12
Dagtour op het Titicacameer met bezoek aan de rieten eilanden en Taquile.

BOLIVIA

Dag 13
Busdagje: Van Puno naar La Paz met een lange tussenstop in het Boliviaanse Copacabana.

Dag 14
Bezoek aan de hoogtepunten van La Paz en Mirador Kili Kili. Verblijf in La Paz is steeds in Hotel Fuentes.

Dag 15
Een halve dag in La Paz wordt gebruikt om naar La Valle De La Luna te trekken. In de late namiddag volgt een vlucht naar Uyuni, vlakbij de bekende zoutvlaktes. Verblijf in Uyuni is in Residencial La Cabana.

Dag 16
Dagtour op de zoutvlaktes van Uyuni, geregeld via La Paz On Foot. ’s Avonds nemen we de nachtbus van Uyuni naar Potosi. Verblijf in Potosi is in Hostal La Casona.

Dag 17 + 18
Potosi is niet zo groot, maar er is wel wat te doen: mijnen, warmwaterbronnen, een gezellig centrum en enkele musea. Op dag 18 stappen we ’s avonds op de nachtbus van Potosi naar La Paz.

Dag 19
Opnieuw een (rust)dagje in La Paz.

PERU (DEEL 2)

Dag 20
Een volledige dag op de bus van La Paz naar Cusco. Verblijf in Cusco ditmaal in feestkot Loki Hostel.

Dag 21 – 24
’s Ochtends op het vliegtuig naar Puerto Maldonado. Van daaruit vertrekken we op vierdaagse tour in het Amazonewoud. Een tipje van de programmasluier: nachtelijk kaaimanspotten, wandeling over een apeneiland en vissen op piranha’s!

Op dag 24 vliegen we van Puerto Maldonado naar Lima.

Dag 25
De laatste volledige dag op Peruviaanse bodem. Dit keer niet in het centrum van Lima, maar in het veel aangenamere Miraflores. Verblijf in Kokopelli Hostel.

Dag 26 + 27
Terugvlucht van Lima naar Brussel, met tussenstops in Miami en Londen.

 


Lees ook mijn andere reisschema’s:

10 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *