Knysna
Afrika,  Reisschema's

Reisschema: Zuid-Afrika (17d)

Het reisschema van mijn reis naar Zuid-Afrika in mei van 2015. Tijdens het eerste deel van de reis bezochten we de ruime omgeving rond Kaapstad. Het tweede deel van de reis bevatte Johannesburg, de Panoramaroute van Mpumalanga en het Krugerpark.

Kaapstad en omgeving

Dag 1
Aankomst in Kaapstad. Een eerste kennismaking met Paarl. Dat is het stadje waar B&B Skinkikofi onze uitvalsbasis vormt. De voornaamste bezienswaardigheid in Paarl is het Taalmonument.

Dag 2 + 3
We hebben twee dagen uitgetrokken om Kaapstad te bezoeken. Op het programma staan uiteraard de Tafelberg, maar ook Signal Hill, Victoria and Albert Waterfront en Green Point Stadium. Voor de rest: zie dag 4 en 5.

Dag 4
Een daguitstap naar de pinguïns van Simon’s Town en Kaap de Goede Hoop.

Dag 5
Een volgend hoogtepunt: Robbeneiland. Inclusief overzet per boot duurt het bezoek aan Robbeneiland zeker een halve dag.

Richting Oudtshoorn & Knysna

Dag 6
Verplaatsing van Paarl naar Oudtshoorn, met een tussenstop bij Ronnies Sex Shop voor een unieke hamburger. De overnachting was in Earthbound B&B. Een eettip in Oudtshoorn is The Black Swan.

Dag 7
In Oudtshoorn krijg je wel een dag om met een bezoek aan de Rust en Vrede Waterval, de Cango Caves en een struisvogelboerderij. Dezelfde dag maakten we de verplaatsing naar Knysna. Verblijf in Knysna was in Overmeer Guest House.

Dag 8
Via Born in Africa bezoeken we een township en schooltje in Kranshoek nabij Plettenberg Bay. In de namiddag bezochten we Monkeyland en Birds of Eden.

Paarl again

Dag 9
Verplaatsing van Knysna terug naar Paarl.

Dag 10
Bezoek aan Fransschoek en de krokodillenboerderij van Paarl.

Panoramaroute & Kruger

Dag 11
Lange verplaatsingsdag. Met het vliegtuig van Kaapstad naar Johannesburg en met de auto van Johannesburg tot Middelburg. Overnachting in Oregon Place Guest House.

Dag 12
Bezoek aan de Panoramaroute van Mpumalanga en ’s avonds naar de Nabana Lodge in Hazyview.

Dag 13 + 14
Safari in het Krugerpark. Onze uitvalsbasis was Pretoriuskop. Het grootste deel van de dag reden we zelf rond. ’s Avonds deden we tweemaal een georganiseerde rondrit. Genoeg om de meeste grote dieren te zien.

Dag 15
Na een laatste tourtje in het Krugerpark doen we nog een stukje van de panoramaroute van Mpumalanga. Overnachting opnieuw in de Nabana Lodge.

Johannesburg & huiswaarts

Dag 16
Van Hazyview naar Johannesburg. Bezoek aan het Apartheidmuseum. Verblijf in het Premier Inn Hotel.

Dag 17
Terug naar huis…

 

Meer lezen over Zuid-Afrika?