Europa

De 6 mooiste uitzichtpunten van Porto

Een stad zonder uitzichtpunt is geen stad. Gelukkig heeft Porto heel wat torens, miradouros en ligt de stad gespreid over enkele heuvels. Dit zijn de beste uitzichtpunten van Porto.

Mosteiro da Sella do Pilar

Meteen maar beginnen met het mooiste zicht. Dat is te zien vanaf het klooster dat aan de zuidelijke kant van de Rio Douro boven alles en iedereen uittorent. Ook de wandeling naar dit punt, over de bovenkant van de welbekende brug, is de moeite waard. Het klooster is ook met de metro te bereiken, halte Jardim do Morro.

 

 

Jardins do Palacio de Cristal

Vroeger stond hier net zoals in Londen een Crystal Palace. Nu is het een park met prachtige uitzichten en een afschuwelijke evenementenhal. Vanuit het park zijn er zowel zichten richting stad als richting Atlantische Oceaan.

 

Sé do Porto

Het plein voor en naast de kathedraal van Porto (Sé do Porto) kijkt zowel uit op het centrum van de stad als op de riverside. Net onder de kathedraal ligt nog een tweede uitzichtpunt en nog wat verder naar beneden, naast de Igreja de São Lourenço, is nog een derde hotspot te vinden.

 

Stadscentrum Porto
Het zicht op het stadscentrum van Porto.

Terras van Porthuis Taylor’s

Taylor’s wordt het beste Porthuis van de stad genoemd. Niet vanwege de fantastische rondleiding, allesbehalve zelfs, maar wel vanwege de tuin en het terras. Het terras geeft een prachtig zicht op het centrum van Porto en vooral op Ribeira. En de wijn is ook wel best goed. Ook het zicht vanaf de rivieroevers is prachtig.

 

Miradouro da Vitoria

Dit uitzichtpunt komt je tegen als je van het fotografiemuseum recht naar de Rio Douro wandelt. Het kleine “parkje” ligt er wat vervallen bij. Het is privé-eigendom en wordt niet zo goed onderhouden als de parkjes van de stad zelf. Gelukkig zijn de eigenaars wel zo goed om hun bezit gratis open te stellen voor toeristen.

 

Uitzichtspunt Porto
Zicht op onder meer de kathedraal, vanaf Miradouro da Vitoria.

Muralha Fernandina

Het laatste en moeilijkst te vinden uitzichtpunt. Deze oude stadsmuren lopen aan de noordelijke kant van de rivier langs de Ponte Dom Luis I op. De toegang tot de muren vind je naast de ingang van de Igreja de Santa Clara. Nergens op de muur zijn leuningen voorzien, dus het is een beetje avontuurlijk. Maar wel de moeite natuurlijk!

 

Uitzicht Porto
Het beklimmen van de stadsmuren loont de moeite!

Natuurlijk is er ook nog de Torre dos Clerigos, maar jammer genoeg was het weer te slecht om deze toren ook nog te beklimmen. Ook deze toren zou een plaats in deze lijst waarschijnlijk verdienen.

Heb jij nog andere favoriete plekjes in Porto?


Lees hier mijn andere artikels over Portugal:

4 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *