Reistips

7 hippe hotspots in Madrid

Na 3 bezoeken aan de Spaanse hoofdstad is het tijd voor een lijst met de leukst hotspots in Madrid. Een lekkere brunch, de beste locatie voor een zonovergoten picknick of een vleugje cultuur? Lees maar verder!

Juan Raro

In een gezellig achterkamertje van restaurant Juan Raro zitten we aan één van de vijf tafeltjes. Ze zijn omringd door moderne kunst op gerecycleerde ondergronden, zoals een MDF-plaat en een binnendeur. Wat we eten is duidelijk: el menu del dia. Het dagmenu is gelukkig heerlijk, met een entrecote die ik gerust ‘één van de beste stukken rundsvlees ooit’ zou durven noemen. Het eten is op een hoog niveau, de setting kan tellen en de rekening is niet gepeperd. Slechts 25 euro armer stappen we met elk een dagmenu achter de kiezen verder door de de Madrileense straatjes.

Caixa Forum

We zijn op dat moment op weg naar Caixa Forum. Qua moderne architectuur het indrukwekkendste gebouw van de stad. En met de groene wand ook het meest fotogenieke gebouw. De oude elektriciteitscentrale die een kunstencentrum werd, lijkt te zweven. Via een futuristische trap kom je in een wereld van moderne kunst en architectuur uit. Pas bij terugkomst ontdek ik dat er, verpsreid over Spanje, nog 7 CaixaFora zijn. Inspiratie voor volgende tripjes dus!

Madrid Rio

Ik ga mezelf geen jogger noemen, maar in het Madrid Rio Park gingen we dus wel voor een combinatie tussen joggen en sightseeing. De kronkelende wegen tussen speelzones en bloemenperken leiden steevast naar de eyecatcher van het park: la puente de Arganzuela. Een moderne voetgangersbrug over die het park en de rivier oversteekt. Het is genieten om hier te joggen, te wandelen of gewoon te zitten. Want ook de vele banken in de lentezon maken er een Madrileens hotspot van.

Pum Pum Cafe

Een warm-ruw interieur, bijpassend brood, een smaakvolle brunchkaar, een mix van Spaanse en internationale gasten en hippe goodies voor wie net als wij fan wordt van Pum Pum Café. De hipster in mezelf gaat voor een espresso-tonic en vindt een degelijke portie avocado op zijn toast. Een goed begin van de dag is gegarandeerd.

 

Bar La Campana

De beste streetfoodtent van Madrid is een kleine glazuurtegelgevel die niks anders verkoopt dan broodjes met gefrituurde calamares tussen. Het is vrij simpel uit te leggen: het is een snack die je gegeten moet hebben wanneer je Madrid bezoekt. Naast de Chinees voor je en de Amerikaan achter je, zal ook een Madrileense een bestelling voor haar collega’s komen oppikken. Het is de kwaliteitscontrole die ik wel even nodig heb in de rij van zo’n toeristische keer. Op een bankje op het Plaza Mayor eet ik m’n inktvisbroodje op. Tijd voor de volgende halte.

 

Rondje Retiro

Een must op ieders lijstje bij een bezoek aan Madrid. Zelfs als je je niet met een roeiboot op het water begeeft. Dan kan je nog op de trapjes aan de oever gaan zitten of onder een waterval(letje) richtig het Palacio de Cristal wandelen. Onderweg zijn er genoeg kiosken om te pauzeren met een koffie of smaakvolle Madrileens pint Mahou.

 

Een modern appartement

Enkel een verblijf ontbreekt nog in het lijstje met hotspots in Madrid. We vielen met ons gat in een luxeverblijf met veel licht, een moderne afwerking en oog voor design. Die hoeveelheid licht is trouwens niet zo vanzelfsprekend in Madrid. Zelf een kijkje nemen? Dit is de link naar het appartement!

 


Het was zoals gezegd al mijn derde bezoek aan Madrid. Over een eerder bezoek schreef ik dit voetbalgerelateerd artikel. Wil je meer lezen over Spanje? Dan kan je ook mijn blogberichten over Sevilla en Malaga nog verslinden!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *