Het uitzichtpunt aan Castillo de Gibralfaro geeft aan knap zicht over Muelle Uno en Plaza de Torros.
Europa

De 8 hoogtepunten van Malaga

Ken je het? Zo’n tripje met geen té hoog tempo, maar toch voldoende hoogtepunten. Zo’n gezellige stad nabij het strand. Waar je lekker kan tafelen, eens sportief kan uithalen en tussendoor liefst ook nog wat cultuur opsnuiven en shoppen. Zo’n stad waarvan ze in de boekjes zeggen dat er voor ieder wat wils is. ’t Zijn clichés die voor Malaga geschreven zouden kunnen zijn, vandaar een overzicht van de hoogtepunten.

Scroll naar beneden voor de fotoreeks!

1 Alcazaba en Romeins theater

Zicht op haven aan de ene kant van het Moorse fort ‘Alcazaba’. Zicht op La Manquita aan de andere kant. Het is de moeite. De mooie zichten worden afgewisseld door de vertrekken van het oude fort en waterrijke tuintjes met bloemen als het kleurenpallet van Picasso. Een bezoek aan het kasteel kost 3,5 euro.

Op het levendige plein aan de voet van de kasteelheuvel ligt het Romeins theater van Malaga. Een bouwwerk uit de eerste eeuw na Christus.

2 Wandeling naar Gibralfaro

En dan is er nog een ander kasteel: Castillo de Gibralfaro. Je kan er met de bus geraken, maar ik raad de (pittige) wandeling naar de top aan.

3 Muelle Uno

Cultuursnuivers, hier ligt ook Centre Pompidou Malaga! En de toeristische bootvaarten vertrekken er!

Muelle Uno is een nieuwe promenade langs de haven. De restaurants hier zijn niet meteen de zaakjes om te vermelden. Een drankje na zonsondergang is wel een aanrader. Volg deze promenade tot voorbij de vuurtoren en je bent op Playa La Malagueta.

4 Playa La Malagueta

Want nabijheid van een strand is altijd een troef!

 

5 Hotel Molina Lario

Een viersterrenhotel, KNAL in het centrum van de stad. Zeer degelijk hotel met uitstekend restaurant: Matiz. Hier is ook het optionele ontbijt. Tip voor als je in de zomer gaat: ga in de voormiddag naar het zwembad. Het is dan ook al warm genoeg en er is geen kat in het water.

6 Madí

De Italiaan (Jep, in Spanje naar de Italiaan, sorry hoor!) waar we de eerste avond meteen een tafeltje reserveerden voor de dag erna. Dat zegt genoeg, zeker? Reserveren is een must, want de eerste avond hebben ze serieus moeten verbouwen om ons gezet te krijgen.

7 Alcasabar

Het kan te maken gehad hebben met onze honger. Of door ons enthousiasme van aan te komen… Maar hier vonden we het geweldig. Zowel ’s overdag als ’s avonds. Alcasabar ligt aan het einde van een steegje, weg van alle drukte. Het terras is volledig beschut tegen de zon en opgesmukt met streetart.

Tip? De combinatie van pisco sour en heerlijke nachos.

8 Het dak van de kathedraal

Het dak van ‘La Manquita’ zou de moeite zijn, maar is slechts op bepaalde uren en onder begeleiding te bezoeken. Dit kwam voor ons jammer genoeg niet uit. Stuur gerust een foto in moest jij er wel geraken. 😉

3 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *