Uitzicht over Madrid
Europa

Een novembertripje Madrid is leuk als…

Na 2 citytrips en een totaal van 7 dagen in Madrid weet ik eigenlijk nog niet of ik Madrid een leuke stad vind of niet. Ik heb me tijdens beide tripjes goed geamuseerd, maar er is geen klik zoals met Sevilla of Porto.

Aan de foodies zou ik Sevilla vele malen meer aanraden dan Madrid. En ook voor de zuiderse sfeer is de Andalusische hoofdstad –logischerwijs- een betere optie. Een kronkelende rivier met pittoreske oevers zoals in Porto ontbreekt in Madrid, of toch in het centrum van de stad. Madrid Rio is een mooi park, maar een eindje buiten centrum.

Maar genoeg gekapt op Madrid. De ene stad wordt nu eenmaal als leuker ervaren dan de andere.

Madrid in november kan me wél bekoren als…

… ik in een kunstbui ben.

Want Madrid is een echte kunsthoofdstad. Madrid telt met het Prado, Reina Sofia en Thyssen-Bornemisza 3 grote kunstmusea. De grootste topper hangt tegen de muur bij Reina Sofia: Guernica van Picasso.

… het droog is.

Ja, maar is dat niet voor elke stad zo? Misschien wel. Maar ik vind Madrid niet zo’n kleurrijke stad. En als het dan regent wordt het enkel maar grijzer, grijzer en grijzer. Kleur opzoeken kan op een grijze herfstdag wel in El Retiro, het bekende park van Madrid.

… ik zin heb om trappen te doen.

Want zelfs een kleurloze, regenachtige stad is mooi vanuit vogelperspectief. Een mooi uitzicht heb je vanaf de top van Circulo de Bellas Artes. In de zomermaanden is er daar ook een aangename rooftop bar.

… de herfstwolken ’s avonds willen optrekken.

Gewoon omdat er in Madrid wel wat locaties zijn om mooie zonsondergangen te zien. De onderstaande foto is vanop Plaza Mayor, maar ook aan het koninklijk paleis en aan het park bij de Templo de Debod kan je mooie zonsondergangen aanschouwen.

… Atletico een thuiswedstrijd speelt.

Een voordeel van Madrid in november: Champions League! Tijdens mijn beide tripjes naar Madrid ben ik telkens naar een wedstrijd van Atletico gaan kijken. Er speelt met Carrasco een Belg mee en de sfeer in het oude Vicente Calderon had wel iets. Ondanks de nabijheid van die andere voetbalgrootheid Real Madrid staat er de volgende keer ongetwijfeld opnieuw een bezoek aan Atletico op het programma. Anders heb ik die rood-witte sjaal voor niets gekocht.

Lees ook: Futbolista in Madrid

 


Bezocht: november 2016
Duur: 3 dagen
Verblijf: Couchsurfing

 

Lees ook mijn andere blogberichten over Spanje:

Éen Reactie

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *