Zuid-Amerika

De vakantievragen-tag: Peru

Geen betere manier om nog eens terug te blikken op mijn reis naar Peru en Bolivia met deze Travel Tag gestart door Marcella Molenaar

 Heb je alles gezien wat je wilde zien?

Nee, natuurlijk niet. Peru is groot en we moesten een keuze maken: doen we ‘alles’ in Peru, of laten we het zuiden met bijvoorbeeld Arequipa, Huacachina en Nazca vallen en kiezen we voor Bolivia? We hebben uiteindelijk voor Bolivia gekozen en dus niet alles in Peru gezien. Wel een goede reden om nog eens terug te gaan natuurlijk!

Wat is je grootste aanrader?

Ongetwijfeld de trektocht naar Machu Picchu. Niet de klassieke Inca Trail, maar wel de wat avontuurlijkere Salkantay Trek. Het is een hele onderneming. Op de eerste dag is er een klim tot op 4200 meter hoogte, de slaapplaats is op 4000 meter hoogte. De tweede dag kom je zelfs op 4629 meter hoogte, toch wel even afzien…

Het einddoel van de trektocht is het prachtige Machu Picchu.

En wat raad je juist af?

Ziek worden op de dag waarop je een nachtbus zonder toilet moet nemen. Niet dat je dat zelf in de hand hebt, maar het is toch wel een zware tegenvaller. Uiteindelijk heb ik ongeveer 2 dagen van de reis ‘gemist’ door ziek te zijn.

Wat is je favoriete vakantiefoto?

Dat moet de onderstaande vakantiefoto zijn. Vanuit Puno maakten we een namiddaguitstap naar de archeologische site van Sillustani. Op het eerste zicht lijkt de site  niet heel erg interessant. Tot je de top bereikt en van dit prachtig uitzicht kan genieten.

Wat heeft het meeste indruk gemaakt?

Dat moet ook de trektocht naar Machu Picchu zijn geweest. Wandelen op hoogtes die in Europa ondenkbaar zijn. In een gebergte dat in Europa niet voor te stellen is. Tijdens het avondeten bijna in slaap vallen. ’s Morgens gewekt worden met verse cocathee. Na 3 dagen totaal uitgeput aankomen in Aguas Calientes om op dag 4 een droom waar te maken: Machu Picchu bezoeken.

Wat is je mooiste souvenir?

Ik ben niet echt een souvenirkoper, maar ik vermoed dat de muts van alpacawol komende winter wel eens gedragen gaat worden. En uiteraard zijn er ook weer heel wat postkaartjes gekocht!

Wie deze tag ook wil invullen: laat je gaan! Maar vergeet wel niet om Marcella Molenaar te vermelden als bedenker van de tag.

De 6 vragen:

  • Heb je alles gezien wat je wilde zien?
  • Wat is je grootste aanrader?
  • Wat raad je juist af?
  • Wat is je favoriete vakantiefoto?
  • Wat heeft het meeste indruk gemaakt?
  • Wat is je mooiste souvenir?

Éen Reactie

  • Marcella

    Ik dacht dat ik had gereageerd op jouw blog, maar zie mijn reactie niet terug. Nogmaals dan 😉 Supertof dat je m’n tag hebt ingevuld! Prachtige foto’s, wat een tof avontuur! De tocht naar Machu Picchu lijkt me zo magisch! Ik lees er steeds vaker over, dus het komt ook steeds hoger op mijn wishlist! 😉

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *