Reistips

Fotoreeks: Glampen in het Park van Beervelde

Het Park van Beervelde was onze uitvalsbasis tijdens een weekendje in Lochristi. In het park van 25 hectaren groot staat de natuur centraal. Je vindt er een bos, bloemenvelden en een vijver met bijhorende bruggetjes. Wij gingen er glampen, in een tortiga met een eigen strandje en knetterend vuur. Een inspirerende en rustgevende locatie dus.

We wanen ons bij momenten in Zweden of Canada. Maar we bevinden ons gewoon in Lochristi, een landelijke Oost-Vlaams gemeente net buiten Gent. Het buitenleven primeert bij de 3 tortiga’s die aan de oevers van de parkvijver liggen. Het vuur knettert, het vlees ligt op de grill en de eenden, ganzen en reigers komen ons af en toe eens groeten.

GRAAF RENAUD

Wie niet kan ontbreken tijdens het glampen in het Park van Beervelde is de graaf himself. We spenderen een deel van de avond met graaf Renaud de Kerckhove de Denterghem, de eigenaar en bewoner van het kasteeldomein. Met zijn rubberen bootje laat hij ons de mooiste plekjes van zijn domein zien. Geniet in deze fotoreeks mee van de sfeer en de pracht van het Park van Beervelde. Scroll naar beneden voor verdere praktische informatie. 

FOTOREEKS (Klik op de foto’s om ze allemaal te bekijken!)

 

PRAKTISCH

  • Een wandeling van ongeveer 2,5 kilometer brengt je langs de leukste locaties van het park. Gewoon de paden door het park volgen en je laten leiden door wat je ziet is de beste tip die ik kan geven. Het Park van Beervelde is van zonsopkomst tot zonsondergang vrij toegankelijk voor wandelaars. Ook gegidste groepsbezoeken zijn op afspraak mogelijk. Er is een ruime parking voorzien aan het einde van de Toverstraat.
  • Overnachten in een tortiga in het Park van Beervelde kan elke dag van het jaar. In het laagseizoen starten de prijzen vanaf 165 euro per nacht. Ontbijt en barbecue zijn optioneel.
  • Ons ontbijt kwam van bij Bakkerij Van Acker, gelegen tegenover de kerk van Beervelde.
  • We verbleven in samenwerking met de gemeente Lochristi een volledig weekend in de azaleagemeente. Lees er in dit artikel alles over.

 

Éen Reactie

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *