Reistips

Fotoreeks: Duits Militair Kerkhof in Lommel

De grootste Duitse militaire begraafplaats van West-Europa ligt in Limburg. In Lommel meerbepaald. Meer dan 39.000 kruisjes symboliseren Duitse (onbekende) soldaten die sneuvelden, voornamelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De begraafplaats maakt een grote indruk. Veel graven. Bemoste graven in warme tinten. Sommige uitgedost met een kleurrijke bloem, anderen met een beeldje. Het merendeel kaal. Soms ter ere van een onbekende.

Je kan de begraafplaats kort bezoeken. De crypte aan de ingang beklimmen, enkele graven van dichtbij gaan bekijken en weer naar buiten. Maar je kan er ook makkelijk een uur rondlopen. Zoals ik. Sommige graven dragen de portretfoto van de soldaat in kwestie. Al zijn het slechts enkelingen die een gezicht krijgen. Je zal in ieder geval verrast zijn van de omvang van het kerkhof. Het is duidelijk. Lommel bezit één van de indrukwekkendste sites van onze provincie Limburg.

Ik trok met mijn camera naar Lommel en kwam met onderstaande foto’s thuis. Scroll tot voorbij de fotoreeks voor enkele praktische tips.

 

 

Praktische tips: bezoek Duits Militair Kerkhof in Lommel

Het Duits militair kerkhof ligt aan de Dodenveldstraat 30 in Lommel. Er is een kleine parking aan de ingang. Het kerkhof ligt tussen fietsknooppunt 264 en 255 en nabij Bosland wandelknooppunten 106 en 112.

Een korte wandeling van 2,8 kilometer rond de begraafplaats maak je door achtereenvolgens knooppunten 106, 111, 113, 112 en 106 te volgen. Trek voor deze wandeling zo’n 40 minuten uit. Het bezoek aan het kerkhof zelf doe je in zo’n 30 minuten, afhankelijk van hoeveel foto’s je maakt.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *