Miel in de koets tijdens zijn eerste tripje
Europa

De eerste citytrip met je baby doe je zo

De eerste citytrip met baby. Het is een mooi moment. Je houdt van tripjes en je houdt van je baby. Dus combineren brengt dubbel geluk.

Met dit stappenplan maakten wij van de eerste citytrip met onze Miel een succes.

Stap 1: dichtbij

Laat het vliegtuig voor wat het is. Zoek naar een stad die niet langer dan 3 uur rijden is. Met de auto bepaal je het ritme helemaal zelf. Of kan je je optimaal aanpassen aan het ritme van je baby. Waarschijnlijk zal je wel eens moeten stoppen om eten te geven. De rit is doenbaar, maar toch net lang genoeg om je tot in een onbekende stad te brengen.

 

Stap 2: kleine stad

Kies een stad die niet te groot is. Wij kozen voor Groningen. Je gaat waarschijnlijk wat minder bezoeken, want het tempo gaat anders liggen dan je gewoon bent. Een kleine, gezellige en sfeervolle stad zoals Groningen is een voltreffer. Een stad met enkele highlights, maar zonder ‘verplichte nummertjes’ à la Eiffeltoren of Colosseum. Anders zou ik mezelf toch maar verplichten om die dingen te bezoeken.

Voor wie net zoals ons met de kleinste naar Groningen trekt… Het hoogtepunt van Groningen is het Forum. Nagelnieuw en imposant.

Stap 3: hotel

Ga voor een hotel aan de rand van de stad. Niet pal in de drukte, maar wel op wandelafstand. In Groningen waren we altijd binnen de 15 minuten terug op onze hotelkamer. Handig wanneer de kleine man wat op zijn speelmat wil liggen, wanneer je niet meteen een geschikte plaats vindt voor borstvoeding, of gewoon wanneer de papa een midagdutje wil doen.

We verbleven in City Hotel Groningen, waar trouwens een heel leuk cadeautje op Miel lag te wachten.

Het welkomscadeautje voor Miel: een beertje, babyzeepjes en een persoonlijk kaartje.

Stap 4: draagzak

Neem naast de koets ook een draagzak mee. Wij merkten al snel dat Miel het liggen in de koets soms wat beu werd. Tijdens een citytrip wil je natuurlijk wel wat rondslenteren. De draagzak bleek hiervoor een groot succes.

Stap 5: geschikte horeca

Zoek naar de juiste adresjes. Wij houden van hippe tenten waar het niet té druk is. Te luide muziek op café of veel rumoer in een restaurant is niet ideaal.

Enkele leuke adresjes in Groningen waren de bovenverdieping van The News Café, NOK Groningen en Het Concerthuis.

Mixed fish in The News Café.

Stap 6: zeulen maar

Schaam je niet om wat spullen mee te sleuren. De speelmat bleek bijvoorbeeld een groot succes. Onze auto leek wel gepakt om richting Zuid-Frankrijk te trekken voor een maand. Met een koets, reisbedje en een derde persoon die kleertjes en verzorgingsproducten nodig heeft zit een auto snel vol!

Parking researchen is bij zo’n volle koffer trouwens ook wel handig!

Stap 7: het luxeleven

Geniet van het hotelleven. Een ontbijt dat klaarstaat. Je bed dat opgemaakt wordt. Iedereen met kinderen weet hoe kostbaar het is als je het eens een dag niet zelf moet doen.

Stap 8: fotograferen

Het is de eerste trip van de kleine spruit. Neem dus voldoende foto’s! Gewoon doen.

 

De top van het Groninger Forum.

 

Meer lezen over reizen met kinderen?

8 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *