Wilhelminabrug Rotterdam
Europa

Architectuur kleurt Rotterdam (7 voorbeelden)

Wie Rotterdam zegt, zegt architectuur. Ik maak het met enkele voorbeelden duidelijk! Van de markthal, over enkele bruggen tot een oude chocoladefabriek.

 

1 Markthal

Hét pronkstuk van Rotterdam. Met een overaanbod aan lokale en minder lokale specialiteiten. Wij gingen er voor enkele tapas met een tinto de verano (deed me dat even terugdenken aan Sevilla) en proefden poffertjes en een stroopwafel.

De Markthal is niet te verwarren met de Foodhallen in Kop Van Zuid. Daar aten we wél typisch Nederlands: hoogwaardige bitterballen. Wel gecombineerd met een Belgisch biertje, want ja… Nederlands bier…

2 Kubuswoningen

Even bekend als de Markthal, maar iets minder mooi. Langs buiten zien ze er speciaal uit. Langs binnen zijn ze toch echt wel verouderd. Sorry Rotterdammers, het lijkt een beetje vergane glorie! Los daarvan wel een uniek concept natuurlijk. Dus ga net als wij toch maar eens piepen. 😉

3 Luchtsingel

Als ik de reacties hoor en lees, lijkt deze wandelbrug stof tot discussie. Maar het heeft wel iets. En het trekt creatievelingen aan. Wij zagen een -zo leek het ons- hiphopformatie een videoclip opnemen op dit bouwwerk.

4 Kop van Zuid

Zo, ik moet niet meer naar New York! Dit was genoeg hoogbouw voor even. (Grapje, het blijft op de bucket list hoor!)

Waarschijnlijk verdwijnt Kop van Zuid in het niets als je het vergelijkt met Manhattan, maar het Manhattan van de Benelux mag het gerust genoemd worden.

En ook een pluim voor de renovatiewerken in de wijk. Van een groot deel oude pakhuizen zijn hippe tenten gemaakt!

5 Centraal Station

Belgen. Denk niet alleen aan Liège-Guillemins en Antwerpen-Centraal. Rotterdam-Centraal kan er makkelijk aan tippen! Eigenlijk hebben we geen enkele trein, tram of metro genomen, toch was een wandeling langs het station voor mij een zekerheid. Al was het eigenlijk op weg naar een brunch bij Baker & Moore!

6 Appartement (oude chocoladefabriek)

Als je 4 verdiepen aan trappen omhoog moet, dan is het te hopen dat je appartement -nee, loft!- in orde is. En dat was het ook.

Deze Airbnb kan ik nu eens echt aan iedereen aanraden. Een historisch pand met veel karakter en industrieel afgewerkt. En alles tiptop in orde ook!

7 De bruggen

Ik moet toegeven. Ik kon de Wilhelminabrug (met 2 torens!) en de Erasmusbrug (met 1 toren!) eerst niet uit elkaar houden. Ze zijn allebei de moeite, en zeker de Erasmusbrug is het oversteken waard!

Na deze 7 voorbeelden kan ik zeggen: Rotterdam en architectuur is een match!

Lees meer over mijn tripjes naar Nederland:

 

Éen Reactie

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *