Algemeen

De zomerplannen van de mannen

Een vrijdagavond in de Versuz in Hasselt. Gers Pardoel staat op het podium. “De zomer is begonnen”, zeggen we unaniem. En dus is het ook tijd om eens met de vrienden te overleggen wat de deze zomer gaan doen. Lijstjestijd, maar dan in een andere betekenis dan de lijstjestijd van Pukkelpop. Dit zijn de zomerplannen van de mannen.

1. Inderdaad: Pukkelpop

Pukkelpop is een must en een traditie voor ons: goede muziek en leuke sfeer. Maar ook andere festivals staan op het programma. Bijvoorbeeld het ontdekkingsfestival Rock Herk, waar Joris en ik dankzij de crowdfundactie levenslang gratis toegang hebben. Beginnen doen we op Genk On Stage. De plaats waar vorig jaar de zomer begon met, jazeker, een optreden van Gers Pardoel.

2. Whisky & bier

“Ik wil whisky proeven! En een brouwerij bezoeken!” Het is de wens van Brecht. Dat klinkt dus als een kijkje gaan nemen in de brouwerij van Wilderen bij Sint-Truiden. Het ideale moment is misschien wel het laatste weekend van augustus, tijdens het Wilderen Wieler- en Wandelweekend. Een weekendje sportelen als oude knarren combineren met wat drank, dat wil toch iedereen?

3. Luikse wafels & Hasseltse speculaas

Op nog geen uur treinen van Hasselt ligt Luik. De schaam is groot, want ik heb Luik nog nooit bezocht. Dringend tijd om het knappe station Luik-Guillemins van architect Calatrava, het Place Saint-Lambert en de trappen van de Montagne de Bueren te gaan bewonderen. Een Luikse wafel en boulet zullen met veel smaak naar binnen gespeeld worden. Ook in Hasselt staat er nog heel wat op het programma. Lennart bezocht de Japanse tuin nog nooit, dus dat al zeker. Het is ook hoog tijd voor een vergelijkende test naar het beste koffiehuis(je) in Hasselt: King Kong Coffee, Mucho Gusto of Boon? Om het helemaal af te maken, zou het moeten onweren. Hoe knap moet dat zijn vanuit de Sky Lounge?

4. Blotevoetenpad

Dat is met voorsprong de bekendste, leukste en speciaalste attractie van Zutendaal. Alfabetisch trouwens de laatste gemeente van de provincie Limburg. Vorige zomer hebben we onze voeten er al eens verwend, maar dat was zeker voor herhaling vatbaar.

5. Railbike en wakeboarden

Sportelen is voor in Wilderen, er mag ook echt gesport worden. En blijkbaar zitten er ook enkele avonturiers bij mijn vrienden. Wakeboarden, aangebracht door Astoldbyl, is sowieso al te extreem voor mij. In Limburg kan het bijvoorbeeld in het mooie Dilsem-Stokkem. Railbiken is meer iets voor mij. Net zoals kajakken, dat moet ook nog eens gebeuren.

6. Tourke doen in Utrecht

We moeten niet altijd zelf sporten. Op zaterdag 4 juli gaat de Tour de France van start met een proloog door de straten van Utrecht. Een kans om de wereldtop van het wielrennen te zien passeren mag je als wielerliefhebber niet laten liggen. Forza Nibali! In één moeite kunnen we ook bestuderen wat de stad Utrecht te bieden heeft.

Enkele dingen die op het programma staan en het lijstje net niet haalden: het concert van AC/DC in Dessel en een priesterwijding in Hasselt!! Fijne zomer!

 

Meer lijstjes met mogelijke zomerplannen?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *