Stone Bridge, Varder, Skopje, Macedonië, geschiedenis, reizen
Bucket List

De wishlist van een #historynerd

In Malta ben ik af en toe de hashtag #historynerd gaan gebruiken. Volledig terecht en zeker geen belediging, want historische sites en geschiedkundige weetjes interesseren me mateloos. Vandaar dit lijstje dat geschiedenis en reizen linkt.

MACHU PICCHU

De weg naar Machu Picchu wordt zo makkelijk gevonden dat er een daglimiet staat op het aantal toeristen. En toch blijft de historische site in Peru een soort Heilige Graal van de wereldreiziger. Zeker in combinatie met de Inca Trail naar Machu Picchu.

Ondertussen bezocht ik Machu Picchu al. Niet na de klassieke Inca Trail, maar na de iets avontuurlijkere Salkantay Trek. Bekijk hier de fotoreeks. Je kan ook het hele reisschema ontdekken.


STONEHENGE

“What’s the meaning of Stonehenge?” vraagt ook het Noorse duo Ylvis zich af. En terecht. Het is en blijft een mysterie hoe de loodzware stenen in het veld nabij het Britse Amesbury terecht gekomen zijn en wat hun betekenis is.

Mijn gok: het is een gigantische zonnewijzer die ook werd gebruikt als offerplaats. Maar ik denk dat ik het best zelf eens ga onderzoeken.


MOSTAR

Ik zal nog maar eens wat reclame maken voor het prachtige Bosnië en Herzegovina. Mostar, gelegen in Herzegovina, wordt gekenmerkt door een prachtige brug die heel wat commotie meemaakte: Ottomaanse overheersing, Oostenrijks-Hongaarse overheersing en natuurlijk een burgeroorlog begin jaren ’90.


PETRA

De zandkleurige facades worden graag gedeeld op Instagram, maar wat schuilt er achter de donkere deuropening? Het is een vraag die me bezig houdt. Meteen ook de enige vraag die ik me stel over het land Jordanië. Misschien moet ik het ontdekken van Petra maar combineren met een rit tussen de bulten van een kameel.


PIRAMIDES VAN GIZEH

Wie geschiedenis en reizen zeg, zegt Egypte. Nee? Eigenlijk staan de piramides en Petra om precies dezelfde reden in dit lijstje. Egypte staat gezien de huidige politieke context niet meer bovenaan het lijstje, maar dat is ooit anders geweest. Het verhaal van Asterix en Obelix in Egypte is altijd al mijn favoriet uit de reeks van Asterix geweest. Zegt genoeg zeker? Een ontmoeting met Cleopatra is optioneel.


CHINESE MUUR

Ik heb niet meteen iets met China, maar je kan er letterlijk en figuurlijk niet om heen: de Chinese Muur is een indrukwekkend bouwwerk. Of het nu te zien is vanuit de ruimte of niet kan me niets schelen. Al denk ik persoonlijk dat dat te maken heeft met de definitie van het woord “ruimte”. Maar dat is een discussie die hier niet gevoerd moet worden.

Wel één praktische bedenking: als de muur duizenden kilometers lang is, waar bezoek ik hem dan best?


PAASEILAND

Een zelfde soort mysterie als op de site van Stonehenge: Wat doen die hoofden daar? Hoe komen die hoofden daar? Zijn het wel hoofden? De prachtige scenery is een extra factor om dit Chileens eiland een bezoekje te brengen.

Beste reistijd: paasvakantie?

 

5 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *